keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Herjalainen

Poika oppi hiljattain konttaamaan. Seuraavana päivänä hän nousi seisomaan tukea vasten. Nyt tepastellaan huojuvia askelia tukea vasten. Ja herjaillaan.

Illalla ennen nukkumaan käymistä luetaan aina satuja. Enimmäkseen Pululle, Poikaa ei voisi vielä vähemmän kiinnostaa. Stereot kiinnostaa. Langattoman verkon piuhat ja lähetin kiinnostaa. Kaiuttimen johdot kiinnostaa. Kunhan siihen ei saisi koskea, se kiinnostaa, you name it. Kiellot kaikuvat kuuroille korville - tai oikeastaan vinkeinä hymyileville kasvoille, hekottelevalle ipanalle joka oikein hytkyy kun on niiiiiiin mukavaa keskeyttää äidin lukuhommat ja ihan vähäsen vain säätää tuosta stereon namiskasta.

Eilisiltana Poika keskittyi siivoamiseen äidin ja Pulun lukuhommien ajan. Takan luukkujen vetimet nuoleskeltiin huolellisesti, useasti ja antaumuksella. Luukut taisivat olla puhtaat, niille riitti vain rämistely.

Pulun mielenkiinnon kohteena on tyttömäisempään tapaan kevään ensimmäiset kukat. Kerhotädit saivat tuhdin kimpun leskenlehtiä aamulla tuliaisina. Takaisintulomatkalla niitä poimittiin äidille ja seurana kävelleelle naapurille. Iltapäivällä vähän omaan maljakkoon ja illalla isälle. Kunhan kaikki saavat ja kerättävää riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti