perjantai 31. toukokuuta 2013

Taiteita ja öitä

Pulu rakastaa esiintyä. Useimmiten saamme nauttia sirkustempuista, mutta myös laulu ja pianonsoitto ovat suosikkeja. Vaikka äidille jäi hieman epäselväksi miksi ihmeessä lukutaidoton kolmivuotias tarvitsee laulukirjan eteensä esittäessään Tuiki tuiki tähtöstä kun sanatkin osaa ulkoa eikä soittotaitoa saati nuottien ymmärrystä ole, oli Pululla vastaus valmiina: "No kun mä siitä sen esitän!" Hyvä on. Eikä haittaa vaikkei oikea sivu tai laulu löytynyt jos kerran paremmin niin laulattaa.

Hellyttävimpiä esityksiä ovat esimerkiksi serenadit pikkuveljelle "Me ollaan parhaat kaverukset" ja "Oot niin rakas", joiden koreografiat kovasti naurattavat Poikaa. Taatusti omaa tuotantoa, juuri päähän pälkähtävillä sanoilla ja mitä erikoisimmin liikkein <3

Samainen esiintyvä taiteilija sai eilen uudet lenkkarit. Hienot. Tarralliset. Ne jalassa Pulu muuttuikin SuperTytöksi, jota kengät kiidätti pitkin käytävää koko illan, nukkumaan menoon saakka. Hampaatkin piti pestä lenkkarit jalassa pikkuhoususillaan. Ja aamulla ensimmäisenä takaisin jalkaan. Saapa nähdä väsyttivätkö uudet juoksutossut SuperTytön myös päiväunille tänään. Avuksi otettiin tänään myös Norah Jones, jota kuunnellen leluarmeija kainalossa luulisi nukuttavan.

Yhtä satunnaista kuin Pulun päiväunet näyttäisi nykyisin olevan Pojan yöunet. Siinä missä viime yönä nukuttiin masullaan rähmällään koko yö muutaman kerran hieman välikiljahduksia hihkaillen, kaksi edellistä meni ihan hulinoidessa. Ensin taistellen nukkumaan, tunnin välein ylös huutamaan täyttä kurkkua ja viimein valvomaan ensin isän, sitten äidin kanssa kesken (vanhempien) makeimpien unien. Äidin harottavat silmät epäilivät nousevaa kuuta jo heikkona hetkenä ufoksikin, niin näytti tärisevältä reikäjuusto sälekaihtimien välistä ampaistessaan taivaalle aamuyön tunteina. Mikä ihme sitä valvottaa? Ehkäpä uusi tissitön elämä vie aikansa tottua. Ehkäpä ikävä äidin viereen, iholle on toisina öinä väkevämpi kuin toisina. Sen kun tietäisi.

Ja juu, hampaita odotellaan mutta ei niitä ryökäleitä vain näy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti