torstai 9. toukokuuta 2013

Valmisteluja

Aamulla lähdettiin mummon synttäreille. Pululla lahjaksi mukana mitäpä muutakaan kuin korillinen leskenlehtiä. Vastapoimittuja. Ja yksi muurahainen. Mummo ilahtui ja muisteli erään toisenkin pikkutytön silloin joskus muinoin kantaneen ahkerasti kukkia oman äitinsä maljakkoon. 

Kotiin lähdettiin päikkäriaikaan. Vaan Puluapa ei nukuttanut. Poika sentään hyytyi auton käynnistyttyä ja jatkoi uniaan vaunuissa kotipihalla niin että äiti pääsi korjailemaan univelkaansa edes hiukan. Havahduin jossain vaiheessa vatkaimen ääneen keittiössä ja vilkkaaseen supatukseen yllätyskakusta. Välillä tosin piti käydä kysymässä neuvoa. Ja sitten kun meni pieleen. Ja esitellä välivaiheita. Lopuksi keittiöstä kuului jotakin siihen tapaan kuin että hirveästä sotkusta tietää että jotain on tehty. Päätin jatkaa torkkuja vielä vähän aikaa...

Illalla sadepäivän päätteeksi lämmitettiin sauna. Äiti pääsee lauteille aina ensimmäisenä, isä vahtii pesuhuoneessa vannassa kylpevää Poikaa ja leikkivää Pulua. Sitten tehdään vaihto. Äiti sujahtaa puhtaan pojan kanssa iltapalan tekoon ja isä pääsee Pulun kanssa löylyihin. 

Sängyssä väsyneenä mutta vielä hyväntuulisena Pulu summaa päivän olleen maailman ihanin. Ja nukahtaa saman tien. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti