sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Heräämisiä

Kello viisi on Pojan mielestä hyvä aika herätä. Tai varttia vaille. Kuinka vain. Viimeistään tunnin päästä siitä herää Pulu, joten aamuisin on aikaa tehdä vaikka mitä ennen kuin lähdetään ulkoilemaan yhdeksältä. Siis jos jaksaisi... Äiti lähinnä yrittää pysyä hereillä kun kahvikaan ei vielä siihen aikaan maistu. Sen sijaan Pojalle aamupala maistuu. Niinpä nykyisin syödäänkin kaksi aamupalaa. Mahdoton syömään...

Ja kun syö hyvin, jaksaa touhutakin. Lempileikki on nykyisin palikoiden laittaminen astiasta toiseen. Pulun kanssa myös kävelykärry saa jo kyytiä: Pulu istuu kyytiin ja Poika työntää. Käytävän päässä Pulu kääntää kärryn ja taas mennään. Ihanaa, kun joku leikki alkaa jo sujua yhdessä ja se näyttää myös olevan huippuhauskaa molemmista. Muutenpa Pulu tuntuu olevan sitä mieltä, että veli vain sotkee leikit, rikkoo legotornit ja repii kirjat.

Toisen lapsen kohdalla on hauska seurata lasten eritahtista kehitystä. En millään muista, että Pulu olisi alle vuoden ikäisenä vielä ymmärtänyt palikoiden tai hiekan lapioimisen päälle yhtään mitään. Eipä kyllä ollut palikoitakaan millä leikkiä ja tammikuussa ei juuri hiekkalaatikolle päässyt. Pojalla on tai ainakin tuntuu olevan aivan eri edellytykset uusien taitojen oppimiselle varhaisemmin kun erilaisia leluja on tarjolla aivan eritavalla, sellaisiakin jotka eivät ole juuri hänen ikäluokalleen suunnattuja. Lisäksi päivittäiset puistokäynnit aktivoivat lapiohommiin ja olipa Poika tänään kiivennyt rappuset liukumäkeenkin. Iltaisin meillä on kaksi aivan hiekkaista ja korviaan myöten multaista lasta, vaatteita pitää välillä vaihtaa useaankin kertaan päivällä kun likaantuvat, mutta ainakin on harjoiteltu, tutkittu ja koettu. Ja onko se nyt niin vaarallista jos maistaa mille voikukka maistuu tai pikkuisen nuolaisee hiekkalapiota? En usko. Eikä mikään muuten ole lapsista hauskempaa kuin yhteinen kylpyhetki ammeessa päivän päätteeksi!

P.S. Poika on jo tosi taitava sormiruokailija ja syö melkeinpä samaa ruokaa kuin me muutkin. Tänään on myös korvike loppu, joten muutaman viikon totuttelun jälkeen taitaa olla aika siirtyä myös oikeaan maitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti