maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kolme iltapalaa

Kaksi iltaa suoraa huutoa nukkumaan käytäessä. Kaksi yötä jatkuvaa heräilyä ja kaamean karjunnan jälkeen valvomista ja lisää karjumista. Ja ihmettelevät vanhemmat, että mikä ihme sitä Poikaa oikein nyt vaivaa. Ei ole kuumetta, ei tule hampaita, ei tahdo viereen. Sitten tehtiin kokeilu: kolmen iltapalan taktiikka. Ensimmäinen ennen kylpyä. Tulos: hyvin upposi. Toinen iltapala Pulun kanssa kylvyn jälkeen. Jälleen hitti. Ja vielä kolmas iltapala juuri ennen nukkumaan käymistä. Ja tattadadaa: nukkumaan kävi tyytyväinen ja selvästi uninen poika, joka tyyntyi nopeasti, ilman itkuja omaan sänkyyn ja nukkui kaksi seuraavaa yötä yhdellä heräämisellä. Vain vesihörppy ja unet jatkui - omassa sängyssä! Ihan vielä tätä ei uskalla todeksi uskoa, mutta samalla taktiikalla jatketaan, se on varmaa.Vähän mietityttää ne vähäuniset viikot, ellei kuukaudet kun en uskaltanut tai raaskinut lopettaa imetystä yöllä. Kenties se tosiaan on niin, että moni vaihe vauvan elämässä on enemmän äidin tai vanhempien uskaltamisesta kiinni, ei vauvan valmiudesta tai kiinnipidosta niin kuin sitä helposti itselleen uskottelee.

Muutenkin on käsittämätöntä miten paljon ruokaa uppoaa noin pieneen mieheen. Keskimäärin hän tällä hetkellä syö enemmän kuin Pulu päivän aikana. Yhden ruokailun saldo viikonlopulta oli kutakuinkin: puolikas porsaanpihvi, kokonainen iso peruna, kourallinen makaroonia, kourallinen kurkkua, lasi piimää ja iso pullo maitoa päälle. Tälläisiä settejä kun vetelee kahdesti päivässä, aamupalat, välipala ja kolme iltapalaa päälle niin luulisi kasvavan! Iso lapsi Poika toki onkin, painoltaan lähes Pulun luokkaa, mutta ei kai lasta voi nälässäkään pitää.

Poikaa ei myöskään ole yhtä helppo pitää samanlaisessa ruokakurissa kuin Pulua aikoinaan. Pulu maistoi sokeria ensimmäistä kertaa ensimmäisessä syntymäpäiväkakussaan kun Poika taas on maistanut jo jäätelöä, pullaa, marjapiirakkaa, pizzaa... Ei Poika toki herkkuja päivittäin saa tai joka kerta kun Pulun kanssa ote lipsuu, mutta sen verran tomerasti sormi jo osoittaa samoja ruokia kuin Pulu nautiskelee, ettei hän kyllä kauan eri eväisiin suostu muutenkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti