torstai 25. heinäkuuta 2013

Veneellä

Tänään käytiin veneilemässä. Ensimmäistä kertaa. Pieni lenkki vain, mutta sen verran kuitenkin, että vähän pääsi kokeilemaan miten meidän perhe veneellä matkustaisi. Pienen pulpettiveneen ja kahden alle neljä vee lapsen yhdistelmä nimittäin vähän hirvitti.

Satamassa lähtiessä Pulu istui apukapun paikalla kapteenin viereisellä kuppipenkillä ja Poika äidin sylissä takaosassa. Ennen kuin oltiin satamasta ulkona Poika riistäytyi sylistä ja vaati päästä kapteeni-isän syliin. Kädet rattiin ja menoksi.

"Isi nostaa nyt nopeutta, mene vain takaisin äidin syliin.", yritimme.

Mutta ei. Kapteeniksi kapteenin paikalle oli Poika selvästi päättänyt. Siinä matka sitten taittui rennon letkeästi ja taisipa pienet unetkin salaa pystyä ottamaan aurinkolasien takana, pelastusliivien katveessa.

Pulu ei olisi taas malttanut paikoillaan pysyä. Myös tässä näkyy näiden kahden luonne-ero: toinen on rauhallinen ja toinen... noh, ei ole :). Äidin viereen, äidin syliin, itse penkkiin, paleltaa, seisomaan tuulilasin taakse, takaisin taakse istumaan ja niin edespäin aina siihen saakka kunnes tarpeeksi painava käsky pakotti istumaan tatin lailla kun saavuttiin laituriin. Onneksi sai sentään puhua pälpättää.

"Eikö ollut ihana ilta?", jutteli Pulu vielä nukkumaan käytäessä.
"Tiilläkin oli varmasti ihanaa."

Niin oli. Se oli mukava retki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti