tiistai 22. lokakuuta 2013

Ensimmäisiä sanoja

Pulun ensimmäinen sana oli Äiti. Aluksi molemmat vanhemmat olivat Äiti, huolimatta siitä kumpaa tyttö sattui tarkoittamaan. Pulu oppi nopeasti puhumaan selkeästi, eikä käyttänyt juurikaan vauvakieltä tai lässyttänyt. Ässä vähän sössähti alkuun, mutta sekin korjaantui ihan huomaamattaan. Nyt tekstiä tulee jatkuvalla syötöllä siitä hetkestä kun silmät aukeaa, siihen kun ne taas olisi suljettava yöunien ajaksi. Auton etupenkillä istuessa sen huomaa parhaiten: hiljaista hetkeä ei takapenkillä ole ja jos vaikka keskittyy hetken pelkästää liikenteeseen tai, tunnustan, väsyy hetkeksi vastaamaan niin jo huudetaan haloota ja äitiiiii, mikset vastaa. Mutta mitä vastataan kysymyksiin kuten:

"Mistä kastemadot syntyy?"
"Mikä sen pojan nimi oli siellä niin kun kerran nähtiin?"
"Miksi puut on noin korkeita?"
tai sitten
"Äiti, kertoisitko siitä kun mä synnyin?" joka ikinen kerta kun ajetaan sairaalan ohi :). Noh, tähän kysymykseen toki osaan vastata, mutta joka kerta... Onneksi kun kysymystä hieman tarkentaa ja kysyy mitä Pulu haluaisi siitä kuulla niin vastaus yllättää: "No niistä tuttikuvista." Usein riittää siis kun kertaa millaisia tutteja hänellä oli, silloin kun vielä oli tutteja.

Myös pojan ensimmäinen sana oli Äiti. Tai Äijä, mutta tarkoitus on sama. Nyttemmin eniten käytetty sana on Ikkä (iskä) ja Ikko (sisko). Isää tuntuu Pojalla olevan ikävä koko ajan, kun etusormi ojollaan kysytään ikkää joka kerta kun ulkoa kuuluu ääniä, auto menee ulkona ohi tai kaukana näkyy mieshahmo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti