perjantai 18. lokakuuta 2013

Perässä pysymistä

Opittuaan kävelemään, Poika oppi kiipeämään. Nyt harrastuksen tueksi on valjastettu kotoa löytyvät pienet jakkarat, jotka kätevästi kulkeutuu haluamaansa kohteeseen ja voilá, pöydällä ollaan. Jäbä on yllätetty viime aikoina seisomasta wc-pöntön kannelta, lastenhuoneen pöydältä, keittiönpöydältä ja tietty lempikohteestaan hedelmäkupilta, jossa kypsyy äidin kasvattamat tomaatit. Niitä kun on niin kiva nakella ympäriinsä.

Toinen vakioherjuus on kukkamultien roplaaminen. Pulun päiväkerhon aikaan loppuviikosta olisi hyvää aikaa tehdä ruokaa nälkäiselle kerholaiselle ja useimmiten Poika viihtyykin keittiössä kattiloiden ja kauhojensa kanssa. Sitten äkkiä onkin liian hiljaista ja sankari löytyy olohuoneesta mullan ruopimiseen keskittyneenä. Ison fiikuksen alta löytyy multaa jo kuppeihin ja kattiloihinkin kaavittavaksi.

Tuollaisina hetkinä sitä huomaa valppaan isosisko-apurin seuranpitäjän merkityksen. Jollei sisko oma-aloitteisesti raportoi veljen töllöntöistä, häntä voi aina kysyä tarkistamaan mitähän se pikkuveli nyt mahtaa tehdä jos itse uskaltaa riskeerata, että alkaa sattua ja tapahtua käymällä vaikkapa nopeasti wc:ssä :). Pikkuhiljaa Pulusta alkaa myös kuoriutua veljen leikittäjä. Majaleikit jo sujuu, nukkeja hoitaen tai kirjoja lueskellen tai muuten vain majaan kerättyjä aarteita ihaillen. Vahvatahtoisena tyttönä Pululla tuntuu välillä olevan vaikeaa antaa pikkuveljenkin leikkiä esim. teekutsuilla tai legoleikeissä, veljen leikit kun nyt sattuneesta syystä muistuttavat enemmän leikkien sotkemista eivätkä juurikaan suju niin kuin isosisko haluaisi. Välienselvittelijän rooli lankeaa tietysti äidille.

Siinä missä Poika on täysin nykyisin isänsä perään, on äiti päässyt taas kiemurtelemaan Pulun suosioon. Tätä armollista tapahtumaa taisi edesauttaa tyttöjen yhteinen reissu kaupunkiin eräänä sunnuntaina. Pulun toiveesta lähdettiin shoppailemaan tuntia ennen aukioloaikojen päättymistä, hiki hatussa polkupyörällä. Iiiiihanat keijunsiivet pussissa käytiin leikkikentällä ja syötiin hampurilaiset hämärtyvässä illassa ja johan on äiti taas ollut pop. Mukavaa. Olisihan se pitänyt kai jo aiemmin tulkata selvemmin huomionkipeydeksi kun Pulu-ressun kommentit alkoivat olla "Sä saat enemmän rakkautta veljeltä" tai "Miksi veli varastaa sut äiti kokonaan itselleen?". Ehkäpä sen jälkeen on osannut huomioida hänen eriarvoiseksi kokemiaan tilanteita taas tarkemmalla silmällä ja ainakin se on auttanut: vain äiti kelpaa viemään illalla nukkumaan ja lukemaan iltasatua. Mutta voisi se äiti silti käydä useammin siellä nyrkkeilemässä kun isi on niin hauska... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti